News

Якщо Макрону подзвонить Путін, то він послухає його пропозиції 

today03/16/2024 587 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/18/24

  • cover play_arrow

    Якщо Макрону подзвонить Путін, то він послухає його пропозиції  URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:42 хв.)

Політика 

Вибори у Росії – без шансів на справедливість

Україна та понад 55 країн ООН засудили у п’ятницю спроби Росії організувати вибори на окупованій українській території, заявивши, що вони недійсні. Починаючи з п’ятниці і до неділі, росіяни голосували на президентських виборах, які міжнародні спостерігачі вважають такими, що не мають шансів бути вільними чи справедливими та спрямовані на продовження терміну перебування президента Володимира Путіна при владі ще на шість років.

 Cвіт 

Якщо Макрону подзвонить Путін, то він послухає його пропозиції 

Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю каналам “1+1” і “Ми — Україна”, заявив, що обов’язково приїде в Україну, і його візит означатиме сильний посил і нові напрямки співпраці. Він також сказав, що Франція запропонує Росії припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор — 2024.  Відповідаючи на запитання, що він робитиме, якщо йому подзвонить Путін, президент Франції сказав, що готовий підняти слухавку, бо “відчуває, що це його відповідальність”. Якщо раптом Путін захоче щось запропонувати, то він послухає сенс його пропозиції.

Війна РФ проти України

До кінця місяця Україна зможе збивати лише 1 з 5 російських ракет

Україна зіткнулася з серйозною кризою боєприпасів через скорочення постачання ракет для протиповітряної оборони, тоді як Росія тільки посилює атаки, кажуть експерти, яких цитують міжнародні ЗМІ. “Україні так бракує боєприпасів, що до кінця місяця у неї закінчаться ракети ППО для захисту своїх міст”, – пише The Telegraph. Це означає, прогнозує видання, що замість того, щоб намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це робиться зараз, Україна зможе збивати лише одну з п’яти ракет.

Технології

SpaceX будує мережу “шпигунських” супутників для розвідки США 

Компанія SpaceX, заснована Ілоном Маском, будує мережу з сотень супутників-шпигунів, які можуть працювати як рій на низьких орбітах за засекреченим контрактом з розвідувальним агентством США, повідомляє Reuters з посилання на джерела, знайомі із програмою.Супутники можуть відстежувати цілі на землі і ділитися цими даними з американською розвідкою і військовими, повідомили джерела. Це дозволить уряду США швидко отримувати безперервні знімки діяльності на землі майже в будь-якій точці земної кулі, допомагаючи розвідці і військовим операціям.

США, Ілліной, Чикаго

У США Boeing 737 втратив зовнішню панель під час польоту

Федеральне управління цивільної авіації США розпочало розслідування після того, як пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії United Airlines втратив зовнішню панель під час польоту, повідомляє Reuters. Це виявили вже після того, як літак рейсу 433 із Сан-Франциско безпечно приземлився в аеропорту «Медфорд»,  Орегон. В авіакомпанії заявили, що надзвичайну ситуацію на борту не оголошували, оскільки не було жодних ознак пошкоджень під час польоту. Буде проведено розслідування, додали у United Airlines. У Boeing ситуацію не коментували.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Netflix анонсував новий сезон культового “Чорного дзеркала”

Сервіс Netflix анонсував сьомий сезон британського науково-фантастичного телесеріалсеріалу “Чорне дзеркало” (Black Mirror). На офіційній сторінці Netflix в соціальній мережі X повідомляється, що глядачі зможуть побачити його вже у 2025 році, всього планують випустити шість серій. Інші деталі не розкривають. “Шість нових історій, але одна виглядає трохи знайомою. “Чорне дзеркало” повертається у 2025 році”, – йдеться у повідомленні.

Погода

У понеділок, 18 березня, у Чикаго безхмарним небо було лише вранці – день та вечір будуть похмурими. Без опадів. На стовпчиках термометрів до+2°С. 

В Україні у більшості областей стане ще тепліше, а на заході температура  знизиться. Дощитиме. Вдень від 9 до 15°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%