News

У Німеччині розпочався 20-тий “Рамштайн”

today03/20/2024 579 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/20/24

  • cover play_arrow

    У Німеччині розпочався 20-тий “Рамштайн” URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:47 хв.)

Політика

У Білому домі прокоментували «перемогу» Путіна на виборах

Радник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван, коментуючи перемогу  Путіна, заявив, що “на цих виборах не було нічого вільного чи справедливого, а результат був визначений наперед”. Результат виборів не був непередбачуваним, оскільки путін закрив політичний простір та ув’язнив політичних суперників, а деякі з його політичних опонентів трагічно загинули. Та додав, що “реальність така, що  путін є президентом рф”. Нагадаємо.За результатами підрахунку ЦВК путін набрав 87,28% голосів. 

Cвіт

У Німеччині розпочався 20-тий “Рамштайн”

На базі Повітряних сил США “Рамштайн” у Німеччині у вівторок, 19 березня, розпочалася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України, повідомляє Міноборони. Пріоритетами на цьому засіданні для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії. Постійним пунктом обговорення лишаються артилерійські снаряди, особливо, бронетехніка. Водночас, Німеччина й Польща оголосили про створення коаліції з бронетехніки для допомоги Україні. 

Соціум

Пентагон запустив вебсайт, на якому можна відстежувати військову допомогу для України

Міністерство оборони Сполучених Штатів створило інтернет-сайт Ukraine Oversigh, на якому можна відстежувати американську зброю та обладнання, передані Україні. Він надає інформацію стосовно роботи 20 американських агентств із нагляду, відомих як Міжвідомча робоча група з нагляду за Україною. Зокрема вони стежать за тим, аби надану допомогу використовували за призначенням, пише The Hill. На сторінці також розміщені контактні дані, куди можна звернутися й розповісти про будь-які звинувачення у шахрайстві, розтраті або нецільовому використанні допомоги Україні.

США, Ілліной, Чикаго

Трамп каже, що може бути змушений продавати активи “в пожежному порядку”

Колишній президент США Дональд Трамп може бути змушений швидко і невигідно, в “пожежному порядку”, продати частину своїх активів, щоб відтермінувати виконання рішення суду в цивільній справі на час апеляції. Адвокати Трампа повідомили суду, що їм не вдалося знайти страхову компанію, яка б гарантувала його облігацію, що дозволило б колишньому президенту оскаржити вирок у розмірі 454 мільйонів доларів у справі про цивільне шахрайство в Нью-Йорку і не вносити всю суму самостійно.

Технології

Дослідники Google представили ШІ-інструмент VLOGGER, який може «оживляти» фотографії

У Google Research розробили ШІ-інструмент, який називається VLOGGER, який може генерувати реалістичні відео, де люди розмовляють, жестикулюють і рухаються. І все це – лише з однієї фотографії, пише VentureBeat. Відео поки виглядають не ідеально. Проте це – значний стрибок у здатності анімувати нерухомі зображення. Для створення системи використали набір даних, який містить понад 800 тис. різноманітних ідентичностей та 2200 годин відео. Це дозволило VLOGGER навчитися створювати відео про людей різної етнічної приналежності, віку, одягу, оточення тощо.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Spotify за минулий рік виплатив виконавцям 9 мільярдів доларів роялті

Стримінговий сервіс Spotify у 2023 році виплатив виконавцям 9 млрд дол роялті, повідомляє The Associated Press. 1 250 артистів отримали понад 1 млн дол роялті за записи та публікації,  11 600 – понад 100 тис дол, а 66 тис – понад 10 тис дол. Дані цифри є втричі більшими у порівнянні з 2017 роком. За словами віцепрезидента Spotify Чарлі Геллмана, на інді-артистів припадає половина всіх сплачених роялті. Також на Spotify побільшало виконавців, які принаймні виклали музику на цілий альбом і намагаються створити фан-базу. 

Погода

У середу, 20 березня, у Чикаго на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів. На стовпчиках термометрів +10…+12°С. 

В Україні хмарно з проясненнями. Подекуди дощ, вночі з мокрим снігом. Вдень 3-8° тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%