News

Трамп переміг у “кокусах” в Айдахо та Міссурі 

today03/03/2024 565 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/04/24

  • cover play_arrow

    Трамп переміг у “кокусах” в Айдахо та Міссурі  URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:51 хв.)

Політика 

Трамп переміг у “кокусах” в Айдахо та Міссурі 

Колишній президент США Дональд Трамп 2 березня, переміг на “кокусах” у штатах Айдахо та Міссурі та отримав підтримку всіх делегатів на республіканському партійному з’їзді у штаті Мічиган. Таким чином Трамп просувається до отримання номінації Республіканської партії бути кандидатом на виборах президента 2024 року, передає Голос Америки. Трамп забезпечив підтримку загалом 244 делегатів партії, порівняно з 24, які підтримують його конкурентку Ніккі Гейлі, повідомляє AP.

Cвіт

У Туреччині вважають, що потрібно розпочати діалог щодо припинення вогню в Україні

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан на пресконференції за результатами Анталійського дипломатичного форуму заявив, що у  війні Росії проти України сторони досягли межі результатів, яких можуть досягти воєнними засобами, і слід розпочати діалог щодо припинення вогню окремо від територіальних питань, передає Укрінформ. Водночас Міністерство закордонних справ Китаю після дипломатичних переговорів у Москві,  заявило, що переговори будуть єдиним способом припинити бойові дії в Україні.

Війна РФ проти України

Дронова атака по Одесі: з-під завалів дістали 12 загиблих

В Одесі кількість загиблих внаслідок удару РФ по житловому будинку зросла до 12, під завалами знайшли 8-річну дівчинку. Про це повідомив у Телеграмі очільник Херсонської області Олег Кіпер у неділю. Раніше було відомо про 11 загиблих, серед яких чотири жінки і четверо дітей. Пошукову операцію завершено. Внаслідок удару російського “Шахеда” вночі 2 березня по житловому будинку у спальному районі повністю знищено 18 квартир.

Соціум

Україна готується до дезінформаційної кампанії Кремля проти Зеленського 

Українська влада стурбована тим, що президент Володимир Зеленський є вразливим для російської дезінформаційної кампанії, яка намагатиметься підірвати його авторитет, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Київ готується до спонсорованого Кремлем наративу, який намагатиметься використати сумніви щодо авторитету президента, щоб дестабілізувати суспільну довіру, зокрема серед українських військових. Кремль намагатиметься підірвати демократичну легітимність Зеленського в очах громадськості, оскільки його п’ятирічний термін повноважень добігає кінця.

США, Ілліной, Чикаго

Трамп подав апеляцію на рішення Іллінойсу заборонити йому брати участь у праймеріз

Колишній президент Дональд Трамп подав апеляцію на постанову судді Трейсі Портер усунути його з праймеріз від Республіканської партії в штаті Іллінойс через його участь у штурмі Капітолія у січні 2021 року, пише CBS. Адвокати Трампа попросили Апеляційний суд Іллінойсу скасувати постанову судді Трейсі Портер. Вона ще в січні визнала, що виборча рада штату Іллінойс «явно помилилася», коли дозволила Трампу залишитися у виборчому бюлетені. В Іллінойсі праймеріз пройдуть 19 березня. 

Мистецтво, культура, шоу-біз

Головна кіноподія року – “Оскар-2024”

Головна 96-та кінопремія “Оскар” відбудеться у ніч проти 11 березня. Захід пройде у театрі Долбі, куди приїде чимало знаменитостей. Ведучим  в черговий раз буде американський комік Джиммі Кіммел. Також слід очікувати на виступ співачки Біллі Айліш з піснею “What Was I Made For?”, а ще анонсований номер актора Райана Гослінга, який виконає композицію “I’m Just Ken” з фільму “Барбі”.Та головною інтригою для українців залишається те, чи отримає “Оскар” фільм українського режисера Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. 

Погода

У понеділок, 4 березня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Увечері йтиме дощ із грозою. На стовпчиках термометрів до +20°С. 

В Україні переважатиме суха погода з “плюсовою” температурою. Вдень +7 … +11 градусів.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%