News

Трамп не даватиме гроші Україні, якщо переможе на виборах – Орбан

today03/11/2024 573 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/12/24

  • cover play_arrow

    Трамп не даватиме гроші Україні, якщо переможе на виборах – Орбан URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:57 хв.)

Cвіт

Трамп не даватиме гроші Україні, якщо переможе на виборах – Орбан

Колишній лідер США Дональд Трамп не дасть грошей на допомогу Україні у боротьбі з Росією, якщо знову переможе на виборах президента, і це прискорить припинення війни, оскільки очевидно, що сама Україна на ногах встояти не може, заявив після зустрічі з Трампом прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає Голос Америки. У заяві представників кампанії Трампа не згадується Україна, вказується, що на зустрічі йшлось про питання, що стосуються обох країн, включаючи безпеку кордонів.

Політика 

Білий дім зробив бюджетний запит на 2025 фінансовий рік

Адміністрація США оголосила бюджетний запит на 2025 фінансовий рік, який передбачає $1,5 млрд на протидію агресії РФ, близько пів мільярда на підтримку України – крім масштабного пакета, який перебуває в Конгресі США, йдеться у повідомленні Держдепартаменту. $482 млн для України включають допомогу у сферах економіки, безпеки, охорони здоров’я та інших напрямках. Майже мільярд доларів для Європи, Євразії та Центральної Азії піде на просування демократичних реформ, протидії дезінформації РФ, покращення доступу до неупереджених ЗМІ. Крім того, кошти підуть на зміцнення енергетичної та кібербезпеки, стабілізацію економіки постраждалих від конфлікту регіонів.

Війна РФ проти України

Росія виробляє втричі більше артилерійських снарядів, ніж США та Європа

Згідно з оцінками розвідки НАТО щодо російського оборонного виробництва, Росія виробляє близько 250 тисяч артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік. США та Європа разом мають потужність виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів щорічно для відправки в Україну, пише CNN із посиланням на оцінки європейської розвідки.”Те, у чому ми зараз перебуваємо, — це виробнича війна. Результат в Україні залежить від готовності кожної сторони вести цю війну”, — сказав високопоставлений чиновник НАТО.

Економіка

ChatGPT витрачає у понад 17 тисяч разів більше електроенергії, ніж домогосподарство США

Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT від OpenAI, ймовірно, витрачає понад півмільйона кіловат-годин електроенергії, щоб відповісти на близько 200 мільйонів запитів на день, повідомляє New Yorker. Середнє домогосподарство США щодня споживає близько 29 кіловат-годин. ChatGPT використовує більш ніж у 17 тисяч разів більше електроенергії. Якщо генеративний ШІ використовуватиметься й далі, він може витрачати значно більше, пише видання.

Туризм

Україна розпочинає офіційні переговори зі США та ЄС про відновлення авіасполучення

Українська влада починає офіційні перемовини з регуляторами Сполучених Штатів та Європейського Союзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень в Україні. Консультації відбуваються також із адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.Про це розповів віцепрем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад Олександр Кубраков в інтерв’ю «РБК-Україна». За його словами одним із прикладів країн, де працюють аеропорти в умовах загрози обстрілів, є Ізраїль. Тому Україна багато часу «проводила і проводить» в консультаціях з адміністрацією ізраїльської цивільної авіації.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Чим запам’ятався “Оскар-2024”

У ніч із 10 на 11 березня відбулася церемонія “Оскар”. Окрім історичної перемоги  “20 днів у Маріуполі”, церемонія запам’яталася емоційними промовами та комедійними епізодами. Стрічку “Оппенгеймер” про творця ядерної бомби відзначили у категорії “Найкращий фільм”. Золоту статуетку також отримала короткометражка “Війна закінчилася”, натхненна гімном миру Джона Леннона та Йоко Оно Happy Xmas. А Раян Ґослінґ створив один із найяскравіших моментів вечора, коли вийшов на сцену в  рожевому костюмі, щоб заспівати номіновану на “Оскар” пісню I’m Just Ken.

Погода

У вівторок, 12 березня, у Чикаго хмарна погода протримається увесь день. Без опадів. На стовпчиках термометрів +16…+19°С. 

В Україні дощ, подекуди з мокрим снігом. Вдень 9-14°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%