News

США та Туреччина поглиблюють військові зв’язки

today03/28/2024 602 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/28/24

  • cover play_arrow

    США та Туреччина поглиблюють військові зв’язки URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:44 хв.)

Cвіт

США та Туреччина поглиблюють військові зв’язки

Туреччина стане найбільшим продавцем у США вибухівки для виробництва артилерійських снарядів. Оскільки союзники України шукають, як постачати Києву більше боєприпасів, виникли затримки або ж і дефіцит тротилу для решти країн, повідомляє Bloomberg, посилаючись на анонімні свідчення американських чиновників. Президент Реджеп Таїп Ердоган навіть запланував на травень візит до Білого дому — вперше за президентства Джо Байдена.

Війна РФ проти України

 F-16 мають з’явитися у небі України в середині літа

У середині літа в українському небі нарешті з’являться перші літаки F-16. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. “Спочатку планувалося, що F-16 з’являться в повітрі України в середині літа. Наразі все йде за планом”, – сказав очільник МЗС. За його інформацією, підготовка українських пілотів проходить добре.Нагадаємо, після чергового цинічного удару РФ по Харкову президент Зеленський заявив про необхідність зміцнення української ППО та прискорення надання Україні винищувачів F-16.

США, Ілліной, Чикаго

Шестеро людей вважають загиблими внаслідок обвалу мосту у Балтиморі

Американські слідчі знайшли чорну скриньку з вантажного судна, яке врізалося в балтиморський міст. Тим часом триває пошук шістьох дорожніх робітників, зниклих безвісти під час обвалу мосту Френсіса Скотта Кі. Найімовірніше, вони загинули, сказав контрадмірал берегової охорони Шеннон Гілріт. Напередодні рятувальникам вдалось витягти з води двох будівельників, одного госпіталізували. Розслідування вивчатиме залишки мосту, намагаючись визначити, як і чому контейнеровоз в’їхав в опору 2,6 кілометрового мосту вночі у вівторок.

Соціум

Верховний суд США, ймовірно, збереже доступ до ліків для переривання вагітності

Верховний суд США, ймовірно, збереже доступ до ліків, які використовувалися майже у двох третинах усіх випадків припинення вагітності у країні за минулий рік. 26 березня у Вашингтоні відбувся розгляд першої справи найвищої судової інстанції США щодо абортів після того, як консервативні судді скасували два роки тому закон “Роу проти Вейда”, що з 1973 року гарантував американкам право на аборти. Остаточне рішення Верховного суду у цій справі очікується у червні.

Авто-мото

Hyundai за три роки інвестує $50 мільярдів у виробництво в Південній Кореї

Південнокорейський концерн Hyundai Motor Group оголосив, що до 2026 року інвестує 50,6 млрд доларів та найме 80 тисяч співробітників у Південній Кореї, оскільки прагне отримати конкурентну перевагу в галузі електромобілів, заявили у компанії. Завдяки інвестиціям Hyundai Motor планує розширити свою лінійку електромобілів до 31 моделі до 2030 року. Hyundai Motor також планує працювати над створенням екосистеми мобільності, заснованої на програмно-визначених транспортних засобах і штучному інтелекті.

Технології

У Флориді дітям до 14 років заборонили мати облікові записи у соцмережах

У штаті Флорида дітям до 14 років заборонили мати власні акаунти в соцмережах, а підлітки віком 14—15 років мають отримати на створення акаунту дозвіл від батьків. Цей закон набуде чинності з 1 січня 2025 року, якщо збережеться після очікуваних судових спорів, пише The Washington Post. Відповідно до закону coцмережі повинні видаляти вже створені облікові записи дітей молодше 14 років. Якщо платформи «свідомо чи з необережності» порушать закон, їм загрожує до $50 тисяч штрафу за кожне порушення.

Погода

У четвер, 28 березня, у Чикаго на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +10°С. 

В Україні температура продовжить підвищуватися. Повітря прогріється до +12°…+15°. Подекуди пройдуть дощі. 

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%