News

США попереджали Росію про загрозу теракту на концерті

today03/28/2024 605 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/29/24

  • cover play_arrow

    США попереджали Росію про загрозу теракту на концерті URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:40 хв.)

Політика 

США попереджали Росію про загрозу теракту на концерті

Адміністрація США висловила обурення заявами Кремля, який продовжує звинувачувати Україну, США та інші країни у причетності до теракту в «Крокусі», та повідомила, що попереджала РФ про цю загрозу детально в письмовому вигляді. Про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ. За останніми даними, під час теракту у Москві загинуло понад 140 людей. Про свою причетність до нападу заявила міжнародна терористична організація «Ісламська держава». 

Cвіт

Київ скликав екстрене засідання Ради Україна-НАТО через атаки РФ

28 березня у штаб-квартирі НАТО відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативою Києва у зв’язку із ракетними ударами РФ української критичної інфраструктури, повідомляє Місія України при НАТО. Міністр оборони Рустем Умєров поінформував союзників про наслідки та заходи, які вживає Україна.  Протягом минулих днів Росія завдала масованих ракетних ударів по Україні, зокрема по Києву, Харкову, Одесі, Сумах, Запоріжжю, атакували ДніпроГЕС.

Війна РФ проти України

Новий наступ РФ очікується наприкінці травня — червня – Володимир Зеленський 

Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті у “найгірші зимові місяці”, але наприкінці травня — червня очікується контрнаступ російських військ. Про це в інтерв’ю CBS News заявив президент Володимир Зеленський. За словами глави держави, найнебезпечніша ситуація на Сході України, але Сили оборони її стабілізували “наскільки це можливо”, зважаючи на дефіцит зброї. Президент зазначив, що Україні, щоб підготуватися до наступу РФ потрібна допомога.

Соціум

Ключовий свідок у справі щодо імпічменту Трампа зареєструвався як лобіст за Україну

Колишній американський дипломат Гордон Сондленд, який був ключовим свідком у першій справі щодо імпічменту колишнього президента США Дональда Трампа через заморожену допомогу Україні, зареєструвався як лобіст на користь України та ЄС. Він пояснив в коментарі Politico, що Україна не наймала його й не платить йому за лобіювання інтересів. Ексдипломат сказав, що він також працює з ЄС і Європейським центральним банком над отриманням додаткової допомоги Україні.

Наука

Кліматичні зміни уповільнили обертання Землі 

Зміна клімату уповільнила обертання Землі і може вплинути на те, як людство вимірює час. Про це йдеться у дослідженні, оприлюдненому у журналі Nature. Танення льодових шапок уповільнює обертання Землі настільки, що наступна високосна секунда може затриматися на три роки.: з 2026 на 2029 рік. “Ми не знаємо, як впоратися з пропуском однієї секунди. Ось чому метрологи хвилюються”, — кажуть науковці. Без корекції час, який визначається обертанням земної кулі, почне поступово відхилятися від сонячного часу внаслідок нерівномірного обертання Землі.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Голлівудська актриса Іванна Сахно відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. Тепер їй потрібно виплатити компенсацію – віддати Netflix 50% свого заробітку з іншого серіалу. Через пандемію зйомки серіалу в якому вона мала грати американку, з бекграундом із Радянського Союзу, так і не розпочалися, але акторка вирішила не чекати на їхнє відновлення й одразу ж відмовилася від роботи після того, як Росія напала на її рідну Україну.

Погода

У п’ятницю, 29 березня, у Чикаго день буде хмарним. Ввечері, можливий сильний дощ. На стовпчиках термометрів до +12°С. 

В Україні пройдуть дощі, місцями – грози. Втім температура буде комфортною, +12°…+15°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%