News

США готували «неядерну» відповідь на випадок застосування ядерної зброї РФ в Україні

today03/10/2024 569 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/11/24

  • cover play_arrow

    США готували «неядерну» відповідь на випадок застосування ядерної зброї РФ в Україні URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:42 хв.)

Політика 

США готували «неядерну» відповідь на випадок застосування ядерної зброї Росією в Україні 

Наприкінці 2022 США готували «неядерну» відповідь на випадок застосування Росією в Україні ядерної зброї, повідомляє The New York Times. Одна із перехоплених розмов показала, що один із найвищих російських військових командирів прямо обговорював логістику підриву ядерної зброї на полі бою. Тоді у Байдена заявили, що відповідь США на такі кроки має бути «неядерною», але реакція, на думку представників адміністрації президента, мала бути драматичною.

Війна РФ проти України

Розширення оборонних позицій Україною зменшить здатність Росії просуватися вперед

Україна майже напевно прискорила будівництво оборонних позицій на кількох ділянках лінії фронту, пише у своєму денному зведенні британська розвідка. Йдеться про протитанкові зуби дракона та рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені оборонні позиції. Розвідники додають, що дуже ймовірно, що розширення оборонних рубежів зменшить здатність росіян просуватися або використовувати тактичні здобутки в рамках своєї наступальної операції.

Економіка

Джо Байден погодив фінансування частини уряду США до осені

Президент Джо Байден підписав законопроєкт про фінансування частини американського уряду до кінця фінансового року, повідомляє пресслужба Білого дому. Документ передбачає фінансування департаментів і агенцій й охоплює половину бюджетних законопроєктів.Тепер Конгресу залишилося 22 березня схвалити другий пакет із шести законопроєктів про фінансування на весь рік, який стосуватиметься міністерств оборони, внутрішньої безпеки, охорони здоровʼя і соціальних служб.

Cвіт

Туск не збирається закривати кордон з Україною, фермери не згодні

Під час переговорів з фермерами прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск сказав, що не збирається закривати кордон з Україною, натомість пропонує фермерам підтримку з державного бюджету, повідомив учасник зустрічі Анджей Соботінський, передає Радіо Свобода. Туск сказав, що допоможе з державних коштів викупити у фермерів надлишок збіжжя, і доручив профільному міністерству порахувати суму. Аграрії чекають на конкретні рішення. Про припинення протесту і блокади кордону, наразі не йдеться.

Соціум

Папу Римського розкритикували за заклик до України  припинити війну з Росією

Папу Римського Франциска розкритикували після того, як він заявив, що Україна повинна мати мужність “білого прапора” і домовитися про припинення війни з Росією, повідомляє The Guardian. В інтерв’ю, яке в суботу транслював швейцарський мовник РТС, понтифік закликав сторони війни в Україні “набратися сміливості для переговорів” і зробити це, “поки ситуація не погіршиться”. Водночас, глава УГКЦ у Нью-Йорку Блаженніший Святослав під час молебна у храмі Святого Юра на Мангеттені заявив, що нікому в Україні й на гадку не спадає здатися.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Антипремія “Золота малина-2024”

Організатори 44-ї антипремії “Золота малина-2024”, яка відзначає найгірші голлівудські роботи та вручається за день до “Оскару”, оголосили список переможців. Фільмом “фаворитом” у одразу п’яти номінаціях став “Вінні-Пух: Кров і мед”. Також нагороди у двох номінаціях отримала акторка Меган Фокс.  Найгіршим актором названий – Джон Войт за роль у фільмі “Невідкладна допомога”. До списку потрапив і Сильвестр Сталлоне як найгірший актор другого плану у картині “Нестримні 4”.

Погода

У понеділок, 11 березня, у Чикаго хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів. На стовпчиках термометрів +12…+16°С. 

В Україні хмарно з проясненнями. Вдень – 5-10° тепла. Втім подекуди мороз до 9°. 

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%