News

Спікер Джонсон готує свій законопроєкт про допомогу Україні 

today03/14/2024 579 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/15/24

  • cover play_arrow

    Спікер Джонсон готує свій законопроєкт про допомогу Україні  URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:44 хв.)

Політика 

Спікер Джонсон готує свій законопроєкт про допомогу Україні 

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що Палата розробляє новий законопроєкт про допомогу Україні, який суттєво відрізнятиметься від того, що схвалив Сенат, пише The Hill. За його словами, США мають надавати військову допомогу Україні не безкоштовно, а в кредит або ж передавати озброєння за ленд-пром. Тим часом поєкт “Республіканці за Україну” запустив нову кампанію на підтримку допомоги Києву в обхід рішення спікера Джонсона. Повідомлення містить заклик до республіканців підписати петицію для винесення на голосування сенатського законопроєкту. 

Cвіт

США не визнають фіктивні вибори РФ на окупованих українських територіях

Очільники комітетів із закордонних справ 20 країн оприлюднили спільну заяву, у якій відкинули легітимність “виборів” президента РФ, проведених на тимчасово окупованих територіях України. Парламентарі наголосили, що Росія організувала “вибори”, які збіглися з 10-ю річницею незаконної анексії Криму, “що є явною провокацією”. США засудили спроби Росії підірвати суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України шляхом фіктивних виборів на тимчасово окупованих територіях, заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер. 

Війна РФ проти України

Почалася ротація підрозділів ЗСУ, які тривалий час перебувають на передовій

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що в українській армії почалася ротація частин та підрозділів, які перебувають на передовій вже тривалий час, що позитивно вплине на морально-психологічний стан бійців. За його словами, оперативна обстановка на Запорізькому напрямку знаходиться “під нашим контролем”. Водночас Сирський сказав, що російські окупанти продовжують атакувати українські позиції у районах Роботиного та Вербового, але без “особливого успіху”.

Економіка

Ексміністр фінансів США збирає групу інвесторів для покупки TikTok

Колишній міністр фінансів США часів Трампа Стівен Мнучін створює групу інвесторів для придбання TikTok у китайської компанії ByteDance, оскільки двопартійний законопроєкт, що проходить через Конгрес, загрожує подальшому існуванню TikTok в США, пише CNBC. “Це має належати американському бізнесу. Китайці ніколи не дозволять американській компанії володіти чимось подібним у Китаї”, – сказав Мнучін. Проте залишається незрозумілим, чи дозволить китайський уряд ByteDance продати TikTok американському покупцеві, пише видання.

Технології

Британія повідомляє про розробку першої лазерної зброї

Велика Британія повідомляє про успішну розробку нової лазерної зброї DragonFire. Міністр оборони Грант Шаппс днями опублікував перше розсекречене відео про цю технологію й додав, що цей “лазер розрізає ціль зі швидкістю світла”. Британське Міноборони уже повідомляло про роботу над технологією. У січні відомство заявляло: “Радіус дії DragonFire є секретним, але це зброя прямої видимості, і вона може вражати будь-яку видиму ціль. … Точність еквівалентна попаданню в монету 1 фунта стерлінгів з відстані в кілометр”.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Ленні Кравіц отримав зірку на Алеї слави у Голлівуді

Ім’я музиканта Ленні Кравіца тепер увічнено і на голлівудській Алеї слави. Церемонія відкриття зірки Кравиця  відбулася перед будинком Capitol Records. «Це є свідченням його виняткового таланту, відданості справі та значного впливу на популярну культуру. Ленні продовжує надихати музикантів-початківців», — йдеться в заяві продюсера Голлівудської алеї слави. Підтримати виконавця прийшли його дочка, актриса Зої Кравіц та її наречений Ченнінг Татумі і близький друг, актор Дензел Вашингтон.

Погода

У п’ятницю, 15 березня, у Чикаго буде безхмарна погода. День буде ясним. Без опадів. На стовпчиках термометрів +9…+11°С. 

В Україні потепліє. Протягом дня +6…9 градусів. Подекуди дощитимить.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%