News

Спікер Джонсон анонсував свою версію законопроєкту про допомогу Україні 

today04/16/2024 632 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  04/17/24

  • cover play_arrow

    Спікер Джонсон анонсував свою версію законопроєкту про допомогу Україні  URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:32 хв.)

Політика

Спікер Джонсон анонсував свою версію законопроєкту про допомогу Україні 

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон запропонував власний план затвердження законопроєктів про допомогу Україні, Ізраїлю та країнам Тихоокеанського регіону. За його словами, пакетний документ розділять на чотири частини, і він передбачатиме надання допомоги в кредит та використання російських заморожених активів для допомоги Україні. За його словами, текст законопроєкту “ще не оприлюднили, ми все ще над ним працюємо, у нас є багато ідей, і ми будемо цим займатися серйозно”.

Cвіт

Шольц закликає Сі вплинути на Росію, щоб та зупинила війну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив сподівання, що Берлін і Пекін допоможуть досягти “справедливого миру” в Україні. Про це він заявив під час зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном в Пекіні. Шольц намагається досягти “тонкого балансу” у відносинах з Китаєм, зазначає видання The New York Times, адже він паралельно просуває економічні відносини з найбільшим торговельним партнером Німеччини й одночасно висловлює занепокоєння щодо підтримки Китаєм Росії.

Війна РФ проти України

Ситуація на східному фронті значно погіршилася

Позиції української армії на східному фронті “значно погіршилися останніми днями”, повідомляє The New York Times із посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За його словами, російські війська докладали всіх зусиль, щоб використати свою перевагу в живій силі та боєприпасах, яка зростає, щоб прорвати українські лінії. Тим часом  росіяни вранці 17 квітня випустили три ракети майже по центру Чернігова. Відомо про дев’ятьох загиблих і понад 20 поранених.

Соціум

Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію

Президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, ухвалений Верховною радою, йдеться на сайті парламенту. Він містить низку змін. Документ, серед іншого, передбачає, що чоловіки у віці 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Економіка

Економіка Британії буде одним з найбільших переможців революції ШІ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує, що економіка Великої Британії стане одним з найбільших переможців революції штучного інтелекту, що потенційно змінить перспективи її “анемічного зростання” і підвищить заробітну плату, пише Bloomberg. Оскільки економіка країни значною мірою залежить від сфери послуг, вона має всі шанси отримати вигоду від технології. Однак це призведе до поглиблення нерівності в доходах, оскільки низькооплачувані працівники отримають 2% зростання заробітної плати порівняно з 14% для високооплачуваного персоналу.

Цікаве

Маск поділився планами колонізації Марса

Ілон Маск висловив упевненість у здатності своєї компанії SpaceX досягти цілей з колонізації Марсу найближчим часом попри очевидні перепони та ризики. Про це він говорив на недавній презентації на Starbase у Бока-Чіка (штат Техас). Основна частина промови була присвячена випробуванням системи Starship, яка, за його задумом, повинна стати основним транспортним засобом для міжпланетних польотів. Четвертий випробувальний політ має відбутися приблизно через місяць.

Погода

У середу, 17 квітня, у Чикаго сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Після вранішнього дощу, опадів більше не передбачається. На стовпчиках термометрів до +20°С.

В Україні хмарна погода з помірними дощами. Вдень від 21 до 26°C °.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%