News

Посли ЄС схвалили пакет військової допомоги Україні на 5 млрд євро

today03/13/2024 582 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/14/24

  • cover play_arrow

    Посли ЄС схвалили пакет військової допомоги Україні на 5 млрд євро URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:34 хв.)

Політика 

Посли ЄС схвалили пакет військової допомоги Україні на 5 млрд євро

Посли Європейського Союзу схвалили реформування Європейського фонду миру, що передбачає виділення 5 мільярдів євро на закупівлю зброї для України у 2024 році. Про це повідомило бельгійське головування Ради ЄС. Передбачається, що кошти зокрема підуть на закупівлю зброї європейського виробництва для України. Не виключається також і купівля зброї з третіх країн.

Cвіт

Нові ядерні натяки Путіна 

Президент РФ Путін знову заявив про готовність до застосування ядерної зброї, що додалося до низки натяків і відкритих погроз на адресу Заходу і зокрема щодо США. Нова заява пролунала в його інтерв’ю оприлюдненому російськими ЗМІ – за два дні до офіційного початку президентських виборів у Росії, де Путін фактично є єдиним кандидатом, з можливістю перемогти. Reuters нарахувала, що за понад два роки війни Путін принаймні десять разів виголошував погрози застосування ядерної зброї.

Війна РФ проти України

СБУ атакувала три нафтопереробних заводи у Росії

Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробних заводи в Росії. Про це Радіо Свобода повідомило джерело  в правоохоронних органах. Йдеться про НПЗ у Рязані, Кстово в Нижньогородській області та Кірішах у Ленінградській області. Вони входять до п’ятірки найбільших нафтопереробних заводів у Росії. Ці атаки є продовженням низки спецоперацій по російських НПЗ, які раніше розпочала СБУ, з метою позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які РФ направляє безпосередньо на війну.

Економіка

Дві третини бюджету українці витрачають на їжу та обов’язкові платежі

Українці найбільше серед жителів Німеччині, Польщі, США, Канади, ПАР, витрачають на продукти харчування та обов’язкові платежі – 66%, що понад удвічі більше, ніж середній світовий показник, йдеться у дослідженні “Споживацькі настрої українців у другий рік повномасштабного вторгнення” від “Делойт.  Україна – єдина серед досліджуваних країн, де витрати на цю категорію перевищують 50%. При цьому, українці значно менше витрачають на товари та послуги, які не є необхідними для базового існування.

США, Ілліной, Чикаго

У США можуть заблокувати ТікТок

Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, який змусить китайського власника TikTok або продати популярний відеододаток, або його заборонять в Сполучених Штатах, пише The New York Times. Голосування відбулося, попри зусилля TikTok мобілізувати своїх 170 мільйонів користувачів у США проти цього заходу. Законопроєкт має на меті змусити ByteDance продати TikTok не китайським власникам протягом шести місяців. Якщо продаж не відбудеться, додаток буде заборонений.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Меттью Перрі склав заповіт за 14 років до своєї смерті

Після раптової смерті зірки серіалу “Друзі” Меттью Перрі цього року, продовжуються відкриватися цікаві факти його життя. Так нещодавно з’явилася інформація, що він склав заповіт ще у 2009 році, повідомляє видання Page Six. Майно актора оцінюється у мільйон доларів. Цю суму Перрі забажав залишити своїм рідним: батькам, сестрі та навіть його екс-коханій Рейчел Данн.  А от щодо дітей Меттью написав, що вони не мають права щось отримати. Проте нащадків  Перрі не має. 

Погода

У четвер, 14 березня, у Чикаго буде хмарна погода. Йтиме дощ. До вечора він поступово послабшає. На стовпчиках термометрів +14°С.

В Україні дощ з мокрим снігом, на дорогах подекуди ожеледиця. Вдень 3-8° тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%