News

Палата представників ухвалила законопроєкт для запобігання шатдауну

today02/29/2024 554 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/01/24

  • cover play_arrow

    Палата представників ухвалила законопроєкт для запобігання шатдауну URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:30 хв.)

Політика

Палата представників ухвалила законопроєкт для запобігання шатдауну

Палата представників схвалила законопроєкт про короткострокове фінансування, який дозволить відвернути шатдаун — призупинення роботи установ федерального уряду — до кінця тижня, повідомляє The Hill. Для набуття чинності його ще мають схвалити до 1 березня сенатори, а також підписати президент Джо Байден. Раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що допомогу для України розглядатимуть після того, як буде продовжено фінансування американського уряду.

Cвіт

У США засудили безвідповідальну ядерну риторику Путіна

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер засудив заяви президента РФ  Путіна про “ризик ядерної війни”. США не бачать “жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю”, але продовжуватимуть уважно стежити за цим, сказав Міллер. 29 лютого Путін звернувся з посланням до Федеральних зборів, де говорив, серед іншого, про “повну готовність” ядерних сил, та лякав наслідками потенційного рішення залучити військових країн НАТО в Україні.  У ЄС у відозві Путіна не побачили нічого неочікуваного.

Війна РФ проти України

Ллойд остін пояснив, чому допомога Україні є важливою для нацбезпеки США

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що після України російський президент Володимир Путін може напасти на Литву, Латвію чи Естонію й НАТО “буде у боротьбі з РФ”. Про він сказав під час слухань у Палаті представників.Таким чином Остін відповів на запитання конгресвумен Вероніки Ескобар, яка попросила роз’яснити для пересічних американців, чому подальша підтримка України є важливою для інтересів нацбезпеки США.

США, Ілліной, Чикаго

Суд Іллінойса заборонив Трампу брати участь у праймеріз

Суддя Іллінойса виключив колишнього президента Дональда Трампа з виборчих бюлетенів республіканських праймеріз. Усе через причетність Трампа до штурму Капітолія в січні 2021 року,  пише Reuters. Суддя Трейсі Портер скасувала рішення виборчої комісії штату, яка допустила Трампа до участі у виборах. Водночас суддя Портер відклала виконання цього рішення на кілька днів, надавши Трампу можливість подати апеляцію до суду вищої інстанції. Первинні вибори в Іллінойсі відбудуться 19 березня.

Соціум

Джо Байден і Дональд Трамп відвідують Техас

Президент США Джо Байден і колишній президент США Дональд Трамп 29 лютого відвідали американсько-мексиканський кордон. Безпека кордону стала одним з центральних питань під час передвиборчої кампанії цього року, а також тісно пов’язана із питанням додаткової допомоги України. Обоє політиків приїхали до Техасу, але Байден до Браунсвілля, прикордонного міста в долині Ріо-Гранде, а Трамп в Ігл-Пасс.

Технології

“Дія” хоче додати у чат-бот помічника на основі ШІ

“Дія” працює над впровадженням помічника на основі штучного інтелекту, який допоможе контактному центру відповідати на звернення. Технологію назвуть Надією. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. “Це буде чат-бот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки “Дії””, – запевнив він.

Погода

У п’ятницю, 1 березня, у Чикаго хмари протримаються на небі майже увесь день, та лише ввечері погода проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів +6°С. 

В Україні температура повітря буде вищою за норму, однак не минеться без заморозків і снігу в деяких регіонах України.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%