News

Ніккі Гейлі закінчує виборчу кампанію

today03/06/2024 566 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/07/24

  • cover play_arrow

    Ніккі Гейлі закінчує виборчу кампанію URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:40 хв.)

Політика 

Ніккі Гейлі закінчує виборчу кампанію

Ніккі Гейлі оголосила про завершення своєї кампанії за номінацію від Республіканської партії на виборах президента США. “Я сповнена вдячності за висловлену підтримку, яку ми отримали з усієї нашої великої країни, але зараз настав час завершити мою кампанію. Я казала, що хочу зробити так, щоб голоси американців було почуто. Я зробила це. Я ні про що не шкодую”, – сказала Гейлі, виступаючи у Південній Кароліні перед своїми прихильниками.

Конгрес може почати збір підписів, щоб розглянути законопроєкт про допомогу Україні в обхід спікера

Збір підписів за петицію про те, щоб поставити законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам на голосування в Палаті представників Конгресу США в обхід спікера, може розпочатись вже цього тижня, якщо спікер Майк Джонсон до того часу не внесе цей законопроєкт на розгляд. Про це заявив конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік у середу під час пресбрифінгу в Капітолії. Конгресмен додав, що він “дуже впевнений”, що вона може отримати 218 підписів, необхідних для ухвалення.

Війна РФ проти України

РФ атакувала Одесу, коли там був Зеленський з прем’єром Греції

Вранці 6 березня армія РФ атакувала Одесу. П’ятеро людей загинули внаслідок удару РФ по портовій інфраструктурі Одеси. В цей час у кількасот метрів перебували президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. За словами Кіріакоса Міцотакіса, “це був вражаючий досвід”. Володимир Зеленський і Кіріакос Міцотакіс відвідали Одеський морський торговельний порт й ознайомилися із функціонуванням «зернового коридору» у Чорному морі.

Соціум

До Конгресу внесли законопроєкт про заборону TikTok

Республіканець Майк Галлахер і демократ Раджа Крішнамурті представили законопроєкт, який пропонує заборонити китайську соціальну мережу TikTok, повідомляє CNBC. «Ось моє послання TikTok: порвіть із китайською комуністичною партією або втратите доступ до своїх американських користувачів», — заявив Галлахер. Якщо законопроєкт ухвалять, у власника соцмережі ByteDance буде близько пʼяти місяців, щоб продати TikTok, а хостингові компанії та магазини застосунків будуть змушені припинити підтримку застосунку.

Економіка

Британія може позичити Україні заморожені російські активи 

Сполучене Королівство готове позичити Україні всі заморожені активи російського Центрального банку у Великій Британії на тій підставі, що Росія все одно буде змушена виплатити репарації Україні після закінчення війни. Про це заявив міністр закордонних справ країни Девід Кемерон, пише The Guardian. Активи будуть використані як гарантія виплати репарацій. Цей план більш радикальний, ніж пропозиції в ЄС, щодо надання Україні лише несподіваних прибутків від активів РФ, якими володіє Захід.

США, Ілліной, Чикаго

Сорок штатів США закликали Meta боротися з масовими викрадення акаунтів у Facebook та Instagram

Сорок штатів США та Вашингтон закликали Meta боротись із шахраями, які викрадають акаунти у Facebook та Instagram, повідомляє Reuters. У листі до головного юриста компанії штати на чолі з генеральним прокурором Нью-Йорка Летицією Джеймс заявили, що шахраї “перемагають у війні та лютують в соцмережах компанії”, після того, як у листопаді 2022 року Meta оголосила про скорочення тисяч робочих місць, які займались питанням безпеки та конфіденційності.

Погода

У четвер, 7 березня, у Чикаго хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +10°С. 

В Україні погода погіршиться. Місцями дощ та мокрий сніг. Вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%