News

Нетаньягу скасував візит, через нову резолюцію РБ ООН

today03/25/2024 603 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/26/24

  • cover play_arrow

    Нетаньягу скасував візит, через нову резолюцію РБ ООН URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:54 хв.)

Політика 

Нетаньягу скасував візит, через нову резолюцію РБ ООН

Рада Безпеки ООН 25 березня, схвалила резолюцію, яка закликає до негайного припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом у Газі під час священного для мусульман місяця Рамадан, повідомляє АР. Сполучені Штати утрималися від голосування за резолюцію. Прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньягу на знак протесту скасував запланований візит до Вашингтона високопоставленої ізраїльської делегації та звинуватив США у “відступі” від “принципової позиції”. В Білому домі висловили розчарування рішенням ізраїльського лідера. 

Війна РФ проти України

За тиждень росіяни запустили по Україні майже 190 ракет та 140 дронів

Протягом тижня, від 18 до 24 березня, російські війська застосували проти України майже 190 ракет різних типів та 140 дронів типу Shahed, а також близько 700 керованих авіабомб. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні. Аварійно-рятувальні роботи у столиці після ракетної атаки завершено. Відомо про 10 постраждалих, у тому числі 16-річну дівчинку. 25 березня росіяни скинули дві керовані авіаційні бомби на школу у Сумській області. Цього ж дня внаслідок ракетного удару по Одесі отримали поранення троє жінок.

Економіка

ДніпроГЕС виведена з ладу на довгий час 

Внаслідок російської ракетної атаки на Дніпровську гідроелектростанцію у Запоріжжі енергосистема України втратила понад тисячу мегават потужності. Нині рятувальні служби розбирають завали одного із машинних залів станції, однак конструкція греблі залишилась цілою. На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки, кажуть фахівці. До влучання російських ракет, вона була найпотужнішою станцією у Каскаді на річці Дніпро, тож після удару енергосистема України втратила більше тисячі мегават.

Cвіт

США і Британія звинуватили Китай у кібератаці, яка могла зачепити мільйони людей

Сполучені Штати і Велика Британія звинуватили Китай у широкомасштабній хакерській атаці, від якої постраждали мільйони людей, у тому числі законодавців, науковців, журналістів, та наклали санкції, пише Reuters. Звинувачення покладають на хакерську групу APT31, яку вважають підрозділом Міністерства держбезпеки Китаю. За даними американської і британської влади, ціллю хакерів стали співробітники Білого дому, сенатори США, британські парламентарі та урядовці по всьому світу, оборонні підрядники та охоронні компанії.

США, Ілліной, Чикаго

Суд зменшив Трампу заставу у справі про шахрайство

Суддя в Нью-Йорку задовольнив прохання експрезидента США Дональда Трампа у справі про шахрайство. Трамп просив призупинити судове рішення щодо суми покарання 464 млн доларів. Йому дали 10 днів, щоб внести зменшену суму — $175 млн., передають BBC та CNN. Суд також погодився відтермінувати виконання інших покарань, які були частиною початкового рішення у справі про шахрайство. Наприклад, поки не заборонятимуть Трампу та його старшим синам вести бізнес у Нью-Йорку.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

MONATIK повернувся до танцювального минулого

Український мультиартист MONATIK оголосив про повернення до танцювального минулого. З початком повномасштабної війни він припинив думати про танці, адже  було не на часі. Минулого року виконавець почав замислюватися про повернення до свого улюбленого жанру. MONATIK запланував випустити четвертий студійній альбом “Вічно танцююча людина”. 25 березня він вже запрем’єрив однойменний трек з платівки, а також кліп до нього, де взяли участь чимало талановитих танцівників.

Погода

У вівторок, 26 березня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Денний дрібний дощ, ближче до вечора посилиться. На стовпчиках термометрів +14°С. 

В Україні потеплішає. Вдень до +13 градусів. У більшості областей очікуються дощі. 

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%