News

Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні у квітні

today03/24/2024 596 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/25/24

  • cover play_arrow

    Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні у квітні URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:41 хв.)

Політика 

Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні у квітні

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон планує винести на голосування законопроєкт щодо допомоги Україні після Великодня. Про це заявив голова Комітету міжнародних відносин Палати представників конгресмен-республіканець Майкл Маккол в інтерв’ю CBS. Конгресмен переконаний в тому, що відмова від підтримки України покаже слабкість США.  За його словами, спікер Джонсон розуміє питання нацбезпеки, і він знає, наскільки цей законопроєкт є важливим.

Cвіт

У США відкинули спроби Росії прив’язати Україну до теракту у Москві

У Сполучених Штатах однозначно відкинули спроби росії привʼязати Україну до теракту у Москві, що стався 22 березня, пише NBC News. Речниця Ради нацбезпеки Едріен Вотсон сказала, що відповідальність за напад несе терористична “Ісламська держава”, яка сама брала на себе відповідальність. Американський Інститут дослідження війни, додає, що Кремль намагається скористатись з терористичної атаки, щоб здобути підтримку для війни в Україні.

Війна РФ проти України

Польща вимагатиме від РФ пояснень через російську ракету

Польща вимагатиме пояснень від Російської Федерації у зв’язку з порушенням російською ракетою повітряного простору країни зранку 24 березня, заявило МЗС  Польщі. Російська ракета порушила повітряний простір в районі Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд. Збройні сили контролювали траєкторію польоту. У ніч проти 24 березня війська РФ завдали масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 “шахедів”.

Економіка

Apple та Google під загрозою розпаду через антимонопольний тиск 

Вперше за свою історію технологічні гіганти Apple та Google стоять на шляху до довгої суперечки з регулюючими органами щодо монопольного становища. Це може призвести до розпаду компаній, повідомляє Reuters. Нещодавно Міністерство юстиції США обʼєдналось з 15 штатами, щоб подати в суд на виробника iPhone за монополізацію ринку смартфонів, перешкоджання конкурентам і завищення цін. Не виключений наказ про припинення діяльності компанії. На вирок такого масштабу підуть роки, але це є прецедентом, який також можуть використовувати в інших частинах світу.

Здоров’я

Американські хірурги вперше пересадили живій людині нирку свині

Хірурги з Массачусетської лікарні уперше успішно пересадили генетично модифіковану нирку свині живій людині. Операція тривала чотири години, пише CNN. Для того щоб нирка була сумісною з організмом пацієнта, її піддали 69 генетичним модифікаціям. Операція пройшла успішно. Пацієнт проходить реабілітацію. Для медицини це прорив, оскільки пересадка органів тварин людям — має вирішальне значення для усунення проблеми нестачі органів.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Шеннен Догерті звернулася до Кейт Міддлтон, у якої виявили рак

Голлівудська акторка Шеннен Догерті, яка протягом 9 років бореться з раком молочної залози, підтримала Кейт Міддлтон, у якої виявили рак. На сторінці в Instagram зірка серіалу “Всі жінки – відьми” розмістила пост, у якому говорила про право публічної людини на особистий простір. Принцеса Уельська Кейт Міддлтон повідомила, що у неї діагностували рак — вона проходить хіміотерапію. Тип онкологічного захворювання залишили в таємниці. Кетрін не зʼявлялася на публіці з Різдва. 

Погода

У понеділок, 25 березня, у Чикаго сонце буде рідко з’являтися з-за хмар. Після обіду йтиме дощ, який до вечора послабшає. На стовпчиках термометрів до +14°С. 

В Україні дощ, місцями з мокрим снігом. Температура вдень підніметься до +14°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%