News

Конгресмени закликали Джонсона поставити на голосування пакет допомоги Україні, Ізраїлю

today04/16/2024 635 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  04/16/24

  • cover play_arrow

    Конгресмени закликали Джонсона поставити на голосування пакет допомоги Україні, Ізраїлю URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:40 хв.)

Політика

Конгресмени закликали Джонсона поставити на голосування пакет допомоги Україні, Ізраїлю

Американські законодавці закликали спікера Палати представників Конгресу США вже в понеділок винести на голосування пакет додаткового фінансування пріоритетів національної безпеки США. Лист до Джонсона підписав 91 законодавець. Підписанти представляють обидві провідні партії США. Джонсон в неділю висловився за те, щоб затвердити допомогу Ізраїлю. Він, однак, не зазначив, чи йдеться про законопроєкт, який також включатиме і допомогу Україні.

Cвіт

Макрон пропонує оголосити на час Олімпіади перемир’я в Україні і на Близькому Сході

Президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю BFMTV висловив сподівання, що під час Олімпійських ігор-2024, що триватимуть у Парижі, вдасться досягти «олімпійського перемир’я» в Україні та Секторі Гази. Він хоче покласти край усім поточним військовим конфліктам у світі. Макрон також заявив, що проситиме Китай допомогти в цьому питанні. На думку Макрона, майбутні Олімпійські ігри мають стати «моментом дипломатичного миру».

Війна РФ проти України

США місяцями закликають Україну не атакувати нафтові заводи РФ

Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час Мюнхенської безпекової конференції у лютому закликала главу української держави Володимира Зеленського утриматись від ударів по російських НПЗ, повідомляє The Washington Post із посиланням на влвсні джерела. Підтримка світових енергетичних ринків для зниження інфляції є пріоритетом нинішнього Білого дому перед президентськими виборами в США, пише видання. Позиція американців стосовно атак на російські нафтопереробні заводи обурила Україну, яка вважає такі дії справедливими, враховуючи безперервні атаки РФ на українську територію, додає WP.

Економіка

Єврокомісія схвалила український план Ukraine Facility на €50 мільярдів допомоги

Європейська комісія схвалила запропонований урядом України План дій в межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання €50 мільярдів макрофінансової допомоги протягом 2024—2027 років. Це фінансування допоможе Україні підтримувати свою адміністрацію, виплачувати зарплати та пенсії, надавати основні державні послуги та займатися відновленням і реконструкцією. Кошти за цією програмою виділятимуться за умови виконання узгоджених кроків щодо реформ і дотримання ефективних демократичних механізмів.

Технології

SpaceX вивела на орбіту чергову групу інтернет-супутників Starlink

Ракета-носій Falcon 9 у суботу, 13 квітня, успішно вивела на орбіту чергову партію з 23 мінісупутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX. Так, запуск ракети було здійснено з 40-го стартового комплексу бази американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. З травня 2019 року в рамках проєкту Starlink компанія SpaceX запустила вже понад 6,2 тис. таких супутників. Частина з них вийшла з ладу або зійшла з орбіти. Понад 5,7 тис. апаратів перебувають на орбіті в робочому стані.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Зброярку фільму “Іржа” засудили до 18 місяців ув’язнення

Зброярку Ганну Ґутьєррес, яка зарядила пістолет, з якого було вбито операторку-українку Галину Гатчинс на зйомках фільму Алека Болдуіна “Іржа”, суд засудив до 18 місяців ув’язнення. Її визнали винною в ненавмисному вбивстві. Смерть Гатчинс від кулі, випущеної з револьвера Colt 45-го калібру, який Болдуін тримав у руках, стала першим таким випадком на голлівудському знімальному майданчику у наші часи.

Погода

У вівторок, 16 квітня, у Чикаго весь день буде хмарним. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою. На стовпчиках термометрів +18…+21°С.

В Україні на заході пройдуть дощі та температура знизиться ще сильніше, а на південному сході повітря прогріється до +26°…+29°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%