News

Макрон закликав союзників України не бути “боягузами”

today03/04/2024 563 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/06/24

  • cover play_arrow

    Макрон закликав союзників України не бути “боягузами” URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:30 хв.)

Cвіт

Макрон закликав союзників України не бути “боягузами”

Президент Франції Еммануель Макрон 5 березня закликав союзників України не бути “боягузами”, й зазначив, що настав час посилити підтримку України у боротьбі з російським вторгненням. “Нам доведеться виправдати [очікування] історії та хоробрості, яку вона передбачає”, — додав французький лідер. Раніше Макрон зазначив, що не можна виключати спрямування військових в Україну у майбутньому, що викликало бурхливі заперечення серед посадовців західних країн і НАТО.

Політика 

Вікторія Нуланд йде на пенсію

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд йде на пенсію, повідомили в Держдепі. Держсекретар США Ентоні Блінкен подякував дипломатці зі стажем понад тридцять років, за “визначну службу”. Лідерство Нуланд в питаннях України, “дипломати та студенти міжнародної політики вивчатимуть у наступні роки”, сказав Блінкен. Він наголосив, що в своїй роботі Нуланд пристрасно захищала свободу, демократію, права людини та “здатність Америки давати натхнення та просувати ці цінності в усьому світі”.

Війна РФ проти України

Держдеп про знищення ЗСУ російського корабля

У ніч проти 5-го березня, за повідомленням Головного управління розвідки України спецпідрозділом “Group 13” був потоплений патрульний корабель ЧФ РФ «Сєрґєй Котов». Судно було атаковане з використанням морських дронів Magura V5 в районі Керченської протоки. Коментуючи подію речник Державного департаменту Метью Міллер сказав про українських військових: “Нещодавно у Чорному морі вони потопили черговий російський корабель. Тому я думаю у них є сюрпризи в запасі, чекаємо на них з нетерпінням”.

Економіка

Російське військове виробництво можна зупинити, якщо позбавити доступу до західних компонентів

Російське військове виробництво можна зупинити на 100%, якщо перекрити Кремлю доступ до західних компонентів, вважає віцепрезидентка Київської школи економіки та дослідниця американського Інституту Петерсона Еліна Рибакова. Вона разом з колегами переконували американських законодавців посилити експортні обмеження щодо Росії. Під час візиту сенатора-демократа Річарда Блументаля в Україну, президент Володимир Зеленський передав йому докази того, що в російській зброї знаходять велику кількість американських компонентів. 

Технології

Масовий збій  у Facebook та Instagram 

Сервіси компанії Meta – Facebook, Instagram, Messenger, Threads – зазнали масових перебоїв у роботі в усьому світі. Користувачі не могли зайти до своїх сторінок. Користувачі інших світових соцмереж – YouTube, сервіси Google, Х, TikTok, WhatsApp – також звітували про збої в роботі цих платформ, однак меншою мірою. Як зауважує NBC, перебої стались у так званий “Супервівторок” у США, коли низка штатів провели внутрішньопартійні вибори для визначення кандидатів на президентські вибори. 

Мистецтво, культура, шоу-біз

Тейлор Свіфт закликала американців взяти участь в голосуванні у “Супервівторок”

Американська співачка Тейлор Свіфт, яка має сотні мільйонів прихильників, в Instagram закликала громадян США взяти участь в праймеріз у “Супервівторок”. Співачка не згадала жодного з кандидатів на пост глави держави. 5 березня у США відбувся один із визначальних етапів президентських перегонів, відомий як “Супервівторок”. Цього дня голосування на праймеріз та кокусах пройшло у понад 15 штатах.

Погода

У середу, 6 березня, у Чикаго починаючи з середини дня погода буде ясною. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +10°С. 

В Україні очікується похолодання. Температура повітря протягом дня не перевищить +1…+5°С.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%