News

Верховний Суд дозволив Трампу брати участь у виборах президента

today03/06/2024 562 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/05/24

  • cover play_arrow

    Верховний Суд дозволив Трампу брати участь у виборах президента URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:56 хв.)

Політика 

Верховний Суд дозволив Трампу брати участь у виборах президента

Верховний Суд США прийняв рішення на користь Дональда Трампа, заборонивши штатам дискваліфікувати кандидатів на федеральні посади й скасувавши рішення штату Колорадо виключити експрезидента з бюлетеня праймеріз Республіканської партії.  Трамп також залишиться у бюлетені у Мені та Іллінойсі, де місцеві суди ухвалили подібні рішення. Тим часом суперниця Трампа Ніккі Гейлі перемогла на праймеріз в окрузі Колумбія. Це її перша перемога в процесі висунення кандидатів від Республіканської партії.

Cвіт

Республіканці назвали новий термін розгляду допомоги Україні

Спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон провів приватну зустріч зі своїми однопартійцями, пише CNN із посиланням на конгресменів, які брали у ній участь. За їх словами, Джонсон відкидає схвалений Сенатом 13 лютого законопроєкт, але допускає голосування за «нову пропозицію, що зʼявилася в Палаті представників». Республіканці, які виступають на підтримку України, намагаються заручитися підтримкою нового двопартійного пакета фінансування.

Війна РФ проти України

Росія поширює дезінформацію про американську хімічну зброю в Україні

19 лютого командувач силами радіаційного, хімічного та біологічного захисту російської армії генерал-лейтенант Ігор Кириллов звинуватив Сполучені Штати у порушенні міжнародних зобов’язань, збереженні хімічної зброї та передачі її Україні. Кирилов бездоказово стверджував, що Київ застосував американську хімзброю проти російських військ. Водночас Командування Сил підтримки ЗСУ повідомило, що Росія з початку великої війни здійснила 1068 хімічних атак в Україні, із них 250 у лютому цього року.

Економіка

Байден продовжив надзвичайний стан у США, пов’язаний з агресією РФ проти України

Президент США Джо Байден продовжив на рік дію указу, що запровадив надзвичайний стан у країні через «незвичайну і надзвичайну загрозу» нацбезпеці та зовнішній політиці Америки внаслідок агресії РФ проти України та пов’язані з ним санкційні обмеження проти РФ, йдеться на сайті Білого дому. Надзвичайний стан у зв’язку із ситуацією в Україні було запроваджено ще 6 березня 2014 року указом тодішнього президента США Барака Обами. Відтоді його дію було кілька разів розширено

Соціум

Понад 40% американців вважають, що Ізраїль зайшов занадто далеко у відповіді ХАМАСу

Опитування, проведене The Wall Street Journal, показало, що 42% американців вважають, що дії Ізраїля в Газі, після нападу ХАМАСу 7 жовтня, зайшли “надто далеко”. 19% респондентів так не вважають, ще чверть сказали, що відповідь Ізраїлю була адекватною. Щодо надання США достатньої підтримки Ізраїлю та палестинському народу, третина опитуваних сказала, що США роблять занадто багато, щоб підтримати Ізраїль, ще третина, що це правильний рівень допомоги, 25% вважають, що США роблять занадто мало.

Цікаве

У США на аукціон виставили місце в мавзолеї поруч з Мерилін Монро

У США у межах аукціону предметів, що колись належали або мали стосунок до Монро найдорожчим лотом стало місце в мавзолеї біля могили зірки. Його планують продати за ціною від $200 тисяч до $400 тисяч. Продажі суконь, сценаріїв, рукописних акторських нотаток і фотографій оцінюються в понад $700 тисяч. Серед речей, виставлених на публічні торги, є фотографії актриси на піку її слави, а також терапевтичні записи, що розкривають темні сторони її життя. Експонати належать різним приватним колекціонерам. Продаватимуть їх 28 березня.

Погода

У вівторок, 5 березня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами лише вечері проясниться. Дощ, йтиме до середини дня. На стовпчиках термометрів +6…+8°С. 

В Україні помітно похолодає. Опадів не передбачається. Вдень +6 до +10 градусів.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%