News

Байден значно випереджає Трампа зі збору коштів на виборчу кампанію

today03/21/2024 594 9 5

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  03/22/24

  • cover play_arrow

    Байден значно випереджає Трампа зі збору коштів на виборчу кампанію URC Radio News

Ukrainian | URC Radio Cлухати Новини (4:41 хв.)

Політика 

Байден значно випереджає Трампа зі збору коштів на виборчу кампанію

На виборчу кампанію президента Джо Байдена наприкінці минулого місяця було зібрано на 40 млн доларів більше, ніж на кампанію експрезидента Дональда Трампа, йдеться в публікації The New York Times. Загалом на просування Байдена демократи зібрали 71 млн доларів, тоді як республіканці акумулювали для Трампа – 33,5 млн. Проте фінансова картина перегонів залишається неповною: І Трамп, і Байден збирають гроші через спільні комітети зі збору коштів, які звітуватимуть в середині квітня.

Cвіт

МВФ схвалив новий транш допомоги Україні

Виконавча Рада МВФ схвалила новий транш для України обсягом майже 880 мільйонів доларів. Кошти надійдуть для підтримки бюджету вже найближчими днями. Враховуючи цей транш, МВФ надав Україні 5,4 мільярда з 15,6 мільярда доларів передбачених в програмі розширеного фінансування, затвердженій в березні 2023 року. Український уряд виконав всі крім одного кількісного показника програми – податкових надходжень в бюджет, заявили в Фонді. 

Війна РФ проти України

Путін готується до конфлікту з НАТО, а Китай до вторгнення у Тайвань

Усі ознаки вказують на те, що Росія готується до “широкомасштабного конфлікту з НАТО”. Про це з посиланням на оцінки аналітичних центрів заявив Інститут вивчення війни (ISW). Про це свідчать кілька фінансових, економічних і військових показників. Тим часом Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал в рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року, каже глава Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Акіліно в інтерв’ю Bloomberg.

Економіка

Конгрес оприлюднив проєкт бюджету, щоб уникнути “шатдауну”

Лідери Конгресу США 21 березня оприлюднили проєкт законів з бюджетних витрат у розмірі 1,1 трильйона доларів на оборону, національну безпеку та інші програми. Якщо Конгрес прийме законопроєкти, це дозволить уникнути так званого “шатдауну” – часткової призупинки роботи уряду. Голосування за бюджет заплановане у Палаті представників на 22 березня. Потім законопроєкти має ухвалити Сенат.

Соціум

Ветеранам таємного підрозділу армії США вручили найвищу нагороду

У Конгресі США 21 березня вручили нагороди службовцям “Армії привидів” – таємного спецпідрозділу армії США в час Другої світової війни. Золоті медалі Конгресу троє ветеранів отримали майже через 80 років після їхньої служби. Нагороди їм вручив спікер Палати представників Майк Джонсон. Інформація про “Армію привидів” трималась у секреті понад півстоліття. Про героїзм її членів стало відомо лише у 1996 році, коли у США розсекретити архіви про цей підрозділ.

США, Ілліной, Чикаго

Нью-Йорк знову назвали головним міжнародним фінансовим центром

Нью-Йорк уже сьомий рік поспіль займає перше місце у списку найбільших фінансових центрів світу. Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd. В сфері фінансових технологій Нью-Йорк зберігає свої лідируючі позиції з 2018 року, за ним слідує Лондон, Сінгапур та Гонконг. Сан-Франциско на 5 місці. Лос-Анджелес опустився на восьме місце. Чикаго залишається на дев’ятому. Як пише Reuters, Нью-Йорк обігнав Лондон після того, як Британія проголосувала за вихід з ЄС у 2016 році

Погода

У п’ятницю, 22 березня, у Чикаго погода буде похмурою, йтиме сніг, який ввечері перейде у сильний дощ зі снігом. На стовпчиках термометрів +4°С. 

В Україні весняна погода майже без дощів. Вдень +8°…+11°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%