News

Саміт «Великої сімки»: F-16 для України

today05/22/2023 25

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/22/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:44 хв)

  • cover play_arrow

    Саміт «Великої сімки»: F-16 для України URC Radio News

Політика

Саміт «Великої сімки»: F-16 для України

Президент Володимир Зеленський за підсумками саміту лідерів країн “Групи семи” в Хіросімі висловив переконання, що окрім тренувань українських пілотів на F-16, Київ отримає сучасні західні винищувачі. За його словами, вже є розуміння, які держави готові працювати для цього, передає Голос Америки. Втім коли і скільки вдасться отримати літаків поки сказати не можна. Україна не використовуватиме західні винищувачі для ударів по території Росії – заявив президент США Джо Байден після зустрічі з Володимиром Зеленським на саміті.

Війна РФ проти України

Бої за Бахмут тривають

Війська РФ все ще намагаються взяти все місто Бахмут під свій контроль, однак Сили оборони продовжують контратакувати противника, просунувшись на окремих ділянках за попередню добу на 200 метрів.  Про це в ефірі телемарафону  повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.  У суботу засновник ПВК “Група Вагнера” Євген Пригожин заявив про “повне захоплення” Бахмута. Натомість Україна заперечує це і стверджує, що все ще контролює частину міста.

Економіка

Буріння нафтових свердловин у США впало найбільше за два роки

У США скорочується буріння нафтових свердловин, оскільки виробники обмежують видобуток, що є наслідком нещодавнього падіння кількості бурових установок, які шукають природний газ, повідомляє Bloomberg. Кількість бурових установок, призначених для видобутку нафти, скоротилася на 11.  Це найбільше тижневе падіння з вересня 2021 року. Скорочення очолив Пермський басейн Західного Техасу і Нью-Мексико, найпродуктивніший сланцевий регіон США, де було знято з експлуатації чотири бурові установки.

Технології

Країни “Великої сімки” погодилися прийняти міжнародні технічні стандарти для штучного інтелекту

Лідери країн “Великої сімки” погодилися в рамках “Хіросімського процесу”  провести обговорення та прийняття міжнародних технічних стандартів для надійності штучного інтелекту, повідомляє Bloomberg. Відповідні питання уряди мають обговорити на рівні кабінетів міністрів і представити результати до кінця року. Побоювання полягають у тому, що досягнення, які можуть створювати текст, що звучить як людська мова, а також генерувати зображення і відео, якщо дозволити їм розвиватися безконтрольно, можуть стати потужним інструментом дезінформації та політичної дезорганізації, – йдеться в повідомленні.

Здоров’я

У США починають випробування протиотрути від «брудної бомби»

У США починають випробування нового типу протиотрути, яка може допомоги від наслідків вибуху «брудної бомби», пише BBC. Йдеться про препарат під назвою HOPO 14-1. Дослідники вважають, що він може допомогти проти деяких матеріалів, як-от урану. У дослідженні візьмуть участь 42 добровольці. “Брудна бомба”, є «зброєю масового ураження», яка поєднує в собі звичайну вибухівку та радіоактивний матеріал.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Фоторепортер з США документує наслідки війни на Донеччині

Фотожурналіст американського видання “New York Times” Тайлер Хікс більше року документує наслідки російського вторгнення в Україну. Чверть століття він фотографує збройні конфлікти у світі та катаклізми. Нині працює над новим проєктом – знімає на Донеччині наслідки руйнувань цивільної інфраструктури із дрона. Тайлер фотографує розбиті будинки у Святогірську, обстріляні храми, зруйнований міст до Святогірської лаври. Каже, працює тут, щоб показати світу правду про Україну.

Погода

У понеділок, 22 травня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +25 С°.

В Україні очікується тепла погода, проте у деяких регіонах можливі дощі з грозами. Вдень +19…+24 градуси.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%