News

Україна застосує санкції проти Ірану на 50 років

today05/30/2023 29

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/30/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

  • cover play_arrow

    Україна застосує санкції проти Ірану на 50 років URC Radio News

Cлухати Новини (4:56 хв)

Політика

Україна застосує санкції проти Ірану на 50 років

Верховна Рада України затвердила рішення РНБО щодо застосування на 50 років секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів проти Ісламської Республіки Іран, повідомляє Укрінформ. Зокрема документ передбачає повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польоти та перевезення на території України та запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану. Окрім того, заборонені будь-які інвестиції до Ірану та передача прав інтелектуальної власності.

Війна РФ проти України

Путін дозволив “вибори” та депортацію з окупованих територій України

Президент Путін затвердив зміни до закону “Про воєнний стан”, що передбачає можливість примусового переміщення людей з територій, де запроваджений воєнний стан, а також проведення там виборів. Про це повідомляється на офіційному російському порталі правової інформації. Також нова редакція закону уможливлює проведення референдумів та виборів до органів державної влади, а також органів місцевого самоврядування.

Економіка

США оголосили нову програму грантів, щоб допомогти українському бізнесу

Адміністрація міжнародного розвитку США USAID оголосила нову програму грантів обсягом 2 мільйони доларів, щоб допомогти українським бізнесменам брати участь в міжнародних виставках і просувати свою продукцію за кордоном. 30 грантів допоможуть українському бізнесу просувати свої товари в ЄС та поза ним, стимулювати економічне відновлення та створювати робочі місця”, – йдеться в соцмедійному дописі USAID. Пріоритетними галузями є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги.

Соціум

У США відзначили День пам’яті

В останній понеділок травня у США відзначили 155-й День пам’яті, коли нація вшановує тих, хто втратив життя на службі країні. Президент Джо Байден провів церемонію на Арлінгтонському національному кладовищі, де поховано близько 400 тисяч ветеранів. Він поклав вінок до могили Невідомого солдата та виступив із промовою. “Ми ніколи не повинні забувати про ціну, сплачену за захист нашої демократії, – сказав Байден. – Ми ніколи не повинні забувати життя, які символізують ці прапори, квіти та мармур”.

США, Ілліной, Чикаго

Українські ветерани приєдналися до забігу в Чикаго

На Memorial Day Weekend у Чикаго, українські ветерани взяли участь у традиційному щорічному забігу, повідомляє Генконсульство України в Чикаго у Facebook.  Для цього забігу Київський комітет Міжнародної асоціації міст-побратимів Чикаго  сформував команду «Run For Ukraine», серед учасників якої були українські воїни, які захищали Україну від російської збройної агресії у 2014–2015 роках. Герої ЗСУ, які перебувають на реабілітації в США в межах благодійної акції Revived Soldiers Ukraine, також приєдналися до заходу.

Наука

Японія видобуватиме енергію в космосі та відправлятиме її на Землю 

Проєкт, очолюваний Наокі Шинохара, професором Кіотського університету працює над космічною сонячною енергією з 2009 року. У 2015 році вчені успішно отримали з космосу 1,8 кіловата енергії, що достатньо для живлення електричного чайника. Їм вдалося передати енергію на відстань 50 метрів. Шинохара анонсував нові випробування. Він сподівається передати електрику на відстань від одного до п’яти кілометрів та упевнений, що вченим вдасться втілити свій задум уже до 2025 року.

Погода

У вівторок, 30 травня, у Чикаго з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +29С°.

У деяких регіонах України очікуються опади. Денна температура повітря становитиме +22+26 градусів.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%