News

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом

today05/23/2023 16

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/23/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:58 хв)

  • cover play_arrow

    Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом URC Radio News

Політика

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом

Парламентська асамблея НАТО одностайно визнала злочини Російської Федерації проти України геноцидом, а терористичний режим в РФ – рашизмом. Про це повідомив голова української делегації Єгор Чернєв у Фейсбуці. Організація також закликала уряди країн-членів відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО. Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Війна РФ проти України

МАГАТЕ: Ситуація на ЗАЕС “надзвичайно вразлива”

Директор МАГАТЕ Маріано Гроссі закликав негайно захистити Запорізьку АЕС, яку всьоме було знеструмлено за час повномасштабної війни Росії проти України. Гроссі назвав ситуацію на ЗАЕС “надзвичайно вразливою”. В українському “Енергоатомі” заявили, що 22 травня в результаті обстрілу станція всьоме зазнала блекауту з часу окупації. Через обстріли лінія, що живить ЗАЕС відключилась і в автоматичному режимі увімкнулись всі резервні дизель-генератори. Згодом в компанії повідомили, що українські фахівці відновили роботу високовольтної лінії електропередачі.

Cвіт

Вибухи у білгородській області РФ

У понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області  РФ пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з’явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців. В області запровадили “режим контртерористичної операції”. В українській розвідці розповіли, що в цій області РФ проводиться операція для “створення смуги” безпеки виключно за участі громадян Росії. Речник президента РФ Пєсков назвав ці події “українською диверсією”. В Офісі президента України сказали, що Україна не має безпосереднього стосунку до подій в Бєлгороді, але з “цікавістю спостерігає”.

Соціум

Meta оштрафували на понад мільярд євро за передачу даних користувачів з ЄС до США

Європейські регулятори у сфері захисту персональних даних оштрафували компанію Meta на рекордну суму в 1,2 млрд євро за передачу даних користувачів з ЄС до США. Про це пише CNBC. Рішення пов’язане зі справою, порушеною австрійським захисником приватності Максом Шремсом, який стверджував, що механізм передачі даних громадян ЄС до Америки не захищає європейців від стеження з боку США. Meta заявила, що оскаржуватиме рішення та штраф.

Авто-мото

Ford домовився про поставки літію для електромобілів

Автовиробник Ford Motor оголосив про нові угоди на постачання літію для акумуляторів, оскільки прагне досягти своєї мети – випустити 2 мільйони електромобілів до 2026 року, скоротивши відставання від лідера ринку Tesla, пише Reuters Віце-президент Ford Ліза Дрейк заявила, що ці угоди несуть значно менший ризик, ніж інвестиції в молодших виробників. Літій, ключовий компонент більшості акумуляторів для електромобілів, має вищу щільність енергії, що дозволяє зберігати батареї компактними з більшою ємністю, та збільшує відстань між заряджаннями.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Шон Пенн зніметься у новелі українського кіноальманаху “Війна очима тварин”

У фільмі українського режисера Мирослава Слабошпицького зніметься оскароносний актор Шон Пенн, повідомляє The Hollywood Reporter. Пенн зʼявиться у дев’ятій новелі проєкту “Війна очима тварин” в ролі саунд-продюсера, який випадково стає свідком початку війни. «Він був з нами під час атаки 24 лютого і глибоко досліджує війну та Україну у своєму документальному фільмі», – каже режисер. “Всі історії нашої кіноантології засновані на реальних подіях», — зазначає продюсер стрічки Олег Кохан. Зйомки відбудуться в Україні та Лос-Анджелесі влітку 2023 року.

Погода

У вівторок, 23 травня, у Чикаго  небо буде ясним протягом усього дня. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +28С°.

На Україну насуваються дощі подекуди з грозами. Денна температура повітря +20- 25°C.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%