News

Білорусь не контролюватиме російську ядерну зброю на її території

today05/26/2023 27

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/26/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:51 хв)

  • cover play_arrow

    Білорусь не контролюватиме російську ядерну зброю на її території URC Radio News

Політика

Білорусь не контролюватиме російську ядерну зброю на її території

У Білорусі почали переміщувати ядерні боєприпаси у межах домовленостей з Росією про розміщення ядерної зброї на території Республіки. Про це заявив самопроголошений президент Олександр Лукашенко, пише Суспільне. У Москві підкреслили, що Білорусь, погодившись на розташування російської ядерної зброї на своїй території, не отримає жодного контролю над нею і не матиме права на будь-які рішення щодо її можливого застосування.

Cвіт

Парламент Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Нижня палата парламенту Великої Британії — у четвер одноголосно ухвалила рішення про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Депутатка Полін Летхем, яка подала відповідну резолюцію, сказала, що визнання Голодомору геноцидом народу України є історичним рішенням, яке зокрема вплине й на українські громади, що проживають у Великій Британії. Загалом у британському парламенті одноголосно підтримали рішення, назвавши необхідність визнання Голодомору геноцидом виявом солідарності з українським народом.

Війна РФ проти України

Винищувачі F-16 вирішать проблему домінування України у повітрі — генерал Міллі

Винищувачі четвертого покоління F-16 та навчання українських пілотів на таких літаках вирішать проблему домінування України над Росією у повітряному просторі. Про це заявив голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі за підсумками засідання Контактної групи з оборони України 25 травня. Він наголосив, що літаки F-16 можуть зіграти важливу роль у майбутньому, хоча нарощення сил ВПС України буде потребувати багато часу.

Економіка

Fitch змінив прогноз рейтингу США на негативний, через невизначеність щодо боргового ліміту

Одна з трьох провідних рейтингових агенцій світу, Fitch, змінила прогноз для рейтингу США на негативний, з огляду на тривалі перемовини всередині країни щодо підняття боргового ліміту і загрозу безпрецедентного для країни дефолту. США мають найвищий кредитний рейтинг ААА, що забезпечує низькі ставки запозичень. Рішення Fitch “підкреслює потребу Конгресу швидко затвердити на двопартійній основі домовленість, щоб уникнути дефолту”, заявили в Міністерстві фінансів США.

США, Ілліной, Чикаго

Кандидат у президенти США Десантіс озвучив свою позицію щодо війни в Україні

Губернатор штату Флорида Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом-республіканцем колишнього президента Дональда Трампа на виборах у США, заявив, що у разі своєї перемоги не хотів би бачити американські війська втягнутими у війну Москви проти України. Про це він сказав у першому після висунення своєї кандидатури на виборах інтерв’ю для Fox News. Він сказав, що хотів би побачити “врегулювання” війни в Україні. При цьому він наголосив, що війська США не мають бути втягненими в цю війну.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Українська блогерка влаштувала акцію протесту на Каннському кінофестивалі на підтримку країни

Українська блогерка та фітнес-тренерка Ілона Чернобай влаштувала акцію протесту на Каннському кінофестивалі на підтримку рідної країни. Дівчина вийшла на червоний килим в патріотичному вбранні – асиметричній вечірній сукні в синьо-жовтих кольорах. Піднявшись на сходинки, Ілона облила себе штучною кров’ю. У такий спосіб, за словами блогерки, вона хотіла привернути увагу світу до того, що війна в Україні ще не закінчилася і просто зараз від російської агресії гине цивільне населення, а багато українців страждають в окупації. До Ілони одразу поквапилася охорона та вивела її з хідника.

Погода

У п’ятницю, 26 травня, у Чикаго На небі не буде жодної хмаринки. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +21С°.

Україну накриють дощі, грози та тумани. Вдень стовпчики термометрів покажуть +21-26°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%