News

Реджеп Таїп Ердоган оголосив про перемогу на виборах

today05/29/2023 29

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/29/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

  • cover play_arrow

    Реджеп Таїп Ердоган оголосив про перемогу на виборах URC Radio News

Cлухати Новини (4:52 хв)

Політика

Законодавці в Конгресі намагаються пришвидшити постачання «зброї для перемоги»

Частина республіканських законодавців хочуть підштовнути адміністрацію президента Джо Байдена до швидшого надання Україні зброї, необхідної для успішного контрнаступу. Частина законодавців вважає, що це мають бути винищувачі F-16 та зброя більшого радіусу дії. Яка з цих двох видів зброї зараз є найактуальнішою, чи найпотрібнішою, точаться дискусії, передає Голос Америки. Нагадаємо минулого тижня під час саміту G7 американський лідер повідомив, що планується розпочати тренування українських пілотів та пізніше передача Україні літаків F-16.

Cвіт

Реджеп Таїп Ердоган оголосив про перемогу на виборах

Чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган здобув перемогу у другому турі президентських виборів. Він обійматиме посаду глави держави наступні п’ять років. За Ердогана віддали голоси 52,14% виборців, повідомили у Вищій виборчій комісії за результатами підрахунку майже 100% бюлетенів. За опозиційного лідера Кемаля Киличдароглу проголосували 47,86% виборців. Ердоган особисто оголосив про свою перемогу. “З Божою допомогою, будемо гідні вашої довіри”, – цитує президента агенція AFP.

Війна РФ проти України

Атаками на Дніпро і Київ Росія хоче виснажити українську ППО

Руйнування у Дніпрі після атаки росіян 26 травня свідчать, що протиповітряна оборона України не всесильна, а удари безпілотників останніми днями, зокрема на Київ, спрямовані на виснаження української протиповітряної оборони. Такі висновки аналітиків опублікували низка західних видань, передає Голос Америки. Експерти поділилися припущенням, що виснаження запасів ППО України може бути спрямоване на підвищення ефективності майбутніх атак Росії крилатими ракетами.

Соціум

Попри повітряні атаки у Київ відсвяткували день міста

Під час чергової масованої повітряної атаки у ніч на 28 травня Росія випустила по Україні рекордні 59 дронів-камікадзе, ППО  вдалось  знищити 58 з них. У Києві було знищено понад 40 ворожих безпілотників. Попри нічну атаку РФ кияни відсвяткували 1541 день народження міста.  У центрі столиці пройшли святкові заходи. На вулицях зібралися військові, люди у вишиванках і музиканти. Вночі 29 травня Росія вп’ятнадцяте за місяць здійснила масований удар по Україні, зокрема столиці. Було випущено до 40 крилатих ракет та 35 безпілотників.

Економіка

Дефолт США: Білий дім та республіканці досягли попередньої угоди

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників республіканець Конгресу Кевін Маккарті досягли попередньої домовленості про припинення дії стелі державного боргу в 31,4 трильйона доларів, повідомляє Reuters. Угода між Байденом і Маккарті також має пройти через Конгрес, перш ніж у США закінчаться гроші для виплати боргів на початку червня.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Золоту пальмову гілку” втретє в історії отримала жінка

27 травня, відбулася церемонія нагородження переможців Каннського кінофестивалю. Золоту пальмову гілку” отримала француженка Жюстін Тріє за фільм “Траєкторія падіння”. Вона стала третьою жінкою, яка отримала головний приз Каннського кінофестивалю за усю історію. У стрічці розповідається про жінку-письменницю, яка стала підозрюваною у загадковому вбивстві свого чоловіка-вчителя. Найкращим актором став Кодзі Якусе за роль у фільмі “Ідеальні дні”. Найкращою актрисою – Мерве Діздар з Туреччини за роль у фільмі “На сухій траві”.

Погода

У понеділок, 30 травня, у Чикаго буде похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів. Вдень +25…+27С°.

В Україні очікується тепла погода. Дощи  пройдуть лише у частині регіонів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +21…23°С.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%