News

Безпекові гарантії для України підпишуть на саміті НАТО в липні

today05/24/2023 24

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/24/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:52 хв)

  • cover play_arrow

    Безпекові гарантії для України підпишуть на саміті НАТО в липні URC Radio News

Політика

Безпекові гарантії для України підпишуть на саміті НАТО в липні

Нова міжнародна угода про безпекові гарантії для України базуватиметься на схожій системі, яку зараз має Ізраїль. Вона передбачатиме пріоритет постачанню зброї та передових технологій Києву. Про це президент Польщі Анджей Дуда розповів у інтерв’ю The Wall Street Journal. Документ сприятиме майбутньому членству України в НАТО, але не робитиме Альянс стороною конфлікту з РФ, передає Голос Америки. Окрім того, в рамках саміту Альянс планує створити новий орган, “Рада України та НАТО”. Він стане вікном до майбутнього членства України.

Війна РФ проти України

Режим Путіна не слабшає, але партизанський рух в РФ набирає обертів

Режим президента Путіна не слабшає, заявив голова Розвідслужби Німеччини Бруно Каль. Він вказав на слабкість російських збройних сил, однак висловив переконання, що критика ведення війни в суспільстві не становить загрози режиму Путіна. Водночас британське Міноборони заявило, що “російські сили безпеки дуже ймовірно мали сутички з партизанами в щонайменше трьох місцях російської Бєлгородської області поблизу українського кордону”.  Групи, що виступають проти російського режиму, взяли відповідальність за події 19 – 22 травня.

Світ

Суд у Москві продовжив арешт журналісту Евану Гершковичу

Лефортівський районний суд Москви продовжив до 30 серпня арешт журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича, якого обвинувачують у шпигунстві, повідомляє Радіо Свобода. Засідання суду відбувалось у закритому режимі й тривало менш як годину. Термін арешту Гершковича мав завершитись 29 травня. На суд зі Сполучених Штатів приїхали батьки журналіста Елла Мілман та Михайло Гершкович. Нагадуємо, журналіста затримали 30 березня в Єкатеринбурзі. У російському ФСБ стверджували, що він нібито «збирав дані, які становлять державну таємницю».

Туризм

В Укрзалізниці запровадять спеціальні жіночі купе

В “Укрзалізниці” запровадять послугу спеціальних жіночих купе, квитки на такі місця можна буде придбати через застосунок компанії. До таких купе допускатимуть жінок, трансжінок, мам з дітьми до 6 років будь-якої статі. Але це питання ще обговорюється. На яких маршрутках буде доступною послуга в компанії ще не визначили, але це будуть маршрути далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу. Нововведення протестують впродовж декількох місяців. Критеріями, стануть попит та відгуки.

Технології

Adobe додає функції штучного інтелекту у Photoshop

Компанія Adobe заявила, що додає технологію штучного інтелекту для створення зображень у Photoshop, пише Reuters. Одна з нових функцій називатиметься “Генеративна заливка” і дозволить користувачам розширити оригінальне зображення, яке було обрізане занадто близько до комп’ютерного контенту, або додати функції на основі текстового опису. Технічний директор Adobe Елі Грінфілд заявив, що мета інструменту – не замінити художників-графіків, а пришвидшити створення ними нових зображень з кількох ідей.

Екологія

Через війну в Україні міг назавжди зникнути рідкісний вид тварин

Рідкісні види тварин і рослин в Україні гинуть як від прямого впливу війни, зокрема від вибухів та отруєнь, так і через знищення їхнього середовища існування. Один із видів, занесених до Червоної книги, – перегузня – може бути втрачений назавжди. Про це повідомив Богдан Вихор, виконавчий директор Всесвітнього фонду природи -Україна. За його словами, також були випадки, коли на мінах чи розтяжках в Україні підривалися рідкісні європейські зубри. Оцінити стан багатьох видів тварин в Україні зараз неможливо через продовження бойових дій.

Погода

У середу, 24 травня, у Чикаго хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +20С°.

В Україні буде прохолодно. Місцями дощі, і навіть з грозами. Вдень повітря прогріється до + 20-26°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%