News

США перевіряють можливе використання своєї техніки в Бєлгородській області РФ

today05/25/2023 26

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/25/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:52 хв)

  • cover play_arrow

    США перевіряють можливе використання своєї техніки в Бєлгородській області РФ URC Radio News

Політика

У Конгресі США просять Байдена передати Україні заморожені активи Центробанку РФ

Члени Палати представників США – демократ Адам Шифф і республіканець Браян Фітцпатрік – надіслали листа президенту Джо Байдену, в якому закликали передати заморожені активи російського Центробанку на військову та гуманітарну допомогу Україні, повідомляє “Європейська правда”. Конгресмени вважають, що президент США має повноваження конфіскувати активи Центробанку РФ, посилаючись на попередні прецеденти – зокрема скерування Джорджем Бушем 1,7 мільярда доларів держфондів Іраку на компенсацію жертвам тероризму.

Війна РФ проти України

США перевіряють можливе використання своєї техніки в Бєлгородській області РФ

Сполучені Штати вивчають, чи справді американська техніка, яку отримала Україна, використовувалась під час “вторгнення” на територію Бєлгородської області Росії. Про це в середу повідомив представник Білого дому Джон Кірбі, пише The Washington Post. Він додав, що Сполучені Штати не схвалюють застосування американської зброї для атак на території Росії й повідомили про це Україну. Напередодні у Міноборони росії заявили, що нібито на території Бєлгородської області бійці російських добровольчих формувань застосували американську зброю.

Економіка

Бернар Арно втратив $11 мільярдів за день після падіння акцій LVMH

Французький мільярдер Бернар Арно – найбагатша людина світу – втратив 11,2 млрд дол за один день після обвалу акцій його конгломерату LVMH через побоювання, що ослаблення економіки США знизить попит на предмети розкоші, пише Bloomberg. У вівторок акції LVMH впали на 5% в Парижі – найбільше за останній рік – на тлі більш широкого падіння, яке “стерло” близько 30 мільярдів доларів з європейського сектору розкоші”, – пише агенція. Втім, навіть з урахуванням втрат статки французького мільярдера все ще становлять понад 191,5 млрд доларів.

Соціум

ПЦУ ухвалила рішення відзначати Різдво у грудні

Православна Церква України вирішила відзначати Різдво у грудні за Новоюліанським календарем. Рішення ухвалили під час засідання архієрейського собору в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври, передає Суспільне. Перехід на новий календар відбудеться із 1 вересня.  Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня. Так само змістяться й інші свята: Покрова на 1 жовтня, Водохреще на 6 січня і Миколая на 6 грудня. Але це не стосуватиметься Великодня та Трійці. Водночас прийняття нового календарного стиля чи збереження старого залишається правом релігійних громад і монастирів.

Туризм

В Амстердамі заборонили курити канабіс у “кварталі червоних ліхтарів”

В Амстердамі у Нідерландах з 25 травня заборонили куріння канабісу на відкритому повітрі в “кварталі червоних ліхтарів” у центрі міста, повідомляє Bloomberg з посиланням на столичну владу. Штраф за куріння марихуани становитиме 100 євро. Пані мер Амстердама Фемке Халсема має намір назавжди змінити економічний баланс між мешканцями та туристами і переосмислити імідж Амстердама як “міста вільного розгулу, що притягує відпочивальників, які шукають сексу та наркотиків”, пише видання.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Померла американська співачка Тіна Тернер       

Співачка Тіна Тернер померла у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Кюснахті поблизу Цюриха, Швейцарія. Про це Sky News повідомив її представник. Тернер була однією з найпопулярніших рок-співачок світу, справжньою «королевою рок-н-ролу». Вона відома за хітами: The Best, Proud Mary, Private Dancer і Whatʼs Love Got to Do With It. У 2013 році співачка перенесла інсульт, а за три роки у неї діагностували рак кишківника. Згодом розвинулася ниркова недостатність, після чого їй пересадили нирку.

Погода

У четвер, 25 травня, у Чикаго буде хмарно, лише к вечору проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +17С°.

Україну накриють дощі та грози. Втім, температура повітря буде “плюсовою”. Місцями до +26°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%