News

НАТО вперше з часів “холодної війни” розробляє план на випадок війни з Росією

today05/19/2023 24

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/19/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:53 хв)

  • cover play_arrow

    НАТО вперше з часів “холодної війни” розробляє план на випадок війни з Росією URC Radio News

Політика

Politico пише, що у США розглядають замороження війни в Україні

На реальному порядку денному немає сценаріїв “заморожування” конфлікту в Україні заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь на статтю американського видання Polutico, у якій йшлося про те, що влада США обговорює варіанти, за яких російсько-українська війна з нинішньої гарячої стадії могла б перетворитися на іще один заморожений конфлікт. Подоляк додав, що замороження конфлікту вигідне Росії, бо закінчуються ресурси, а щоб провести необхідні навчання людей та перелаштувати економіку та оборонний комплекс, потрібен час.

Війна РФ проти України

НАТО вперше з часів “холодної війни” розробляє план на випадок війни з Росією

Країни-члени  НАТО під час саміту у Вільнюсі планують затвердити секретний план, який вперше з часів “холодної війни” детально описуватиме, як Альянс відповість у разі російського нападу.  Цей крок означає фундаментальну зміну – Альянс не бачив потреби розробляти широкомасштабні оборонні плани протягом десятиліть, оскільки вів менші війни в Афганістані та Іраку та відчував, що певна пострадянська Росія більше не становить загрози існуванню, пише Reuters.

Cвіт

У Європі винесли вирок за “публічне схвалення злочинів” – нашивку Z і логотип вагнерівців

Районний суд Праги в Чехії ухвалив вирок щодо 31-річного Якуба Яшека за нашивки на одяг з літерою Z на спині і логотипом ПВК “Група Вагнера” на рукаві. Чоловік мав їх на собі під час антиурядового мітингу у Празі в березні цього року. Засуджений отримав 6 місяців умовно “за публічне схвалення воєнних злочинів”, штраф у розмірі близько 545 доларів та заборону перебувати у столиці протягом року. Обвинувачений у суді сказав, що знав, що означають нашивки, але не знав, що їх носіння є злочином. За виправдання геноциду підсудному загрожувало до трьох років в’язниці.

Економіка

До 2027 року ринок геймінга сягне пів трильйона доларів

Ринок відеоігор до 2027 року може сягнути понад 520 мільярда доларів, а кількість споживачів може налічувати 3,5 мільярда. Протягом останніх років ринок відеоігор завойовує індустрію розваг та обігнав такі традиційні ринки дозвілля як книжковий, музичний та кінематоіграфічний. Цьогоріч дохід індустрії може сягнути близько 390 млрд дол. Для порівняння, у 2017 році цей показник становив 156 млрд дол, щорічне зростання становить в середньому 30 млрд дол.

Соціум

У Києві перейменували кілька станцій метро

У четвер, депутати Київради перейменували дві станції метрополітену та одну проєктну. Станція метро “Дружби народів” буде називатися “Звіринецькою” на честь історичної назви місцевості Києва Звіринець, відомої ще від часів Київської Русі. Одну з майбутніх станцій метрополітену, які будуються на мікрорайоні Виноградар – “Проспект Правди” перейменували на “Варшавську” з метою вшанування Варшави – міста-побратима Києва. Станція “Площа Льва Толстого” отримала нову назву “Площа Українських героїв”.

Цікаве

У Канаді суттєво зросла кількість довгожителів

За пів століття кількість людей віком понад 100 років у Канаді зросла усемеро,  про це пише CBC News із посиланням на дані Статистичного бюро Канади. Більшість столітніх громадян Канади – жінки, яких понад 7,5 тисяч. На переконання експертів це зростання пояснюється не лише збільшенням населення, а й кращою медициною та поширенням вакцин, більш активним способом життя й більшою кількістю способів підтримувати зв’язки із близькими. Утім, основною причиною може бути суттєвий спад популярності куріння.

Погода

У п’ятницю, 19 травня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня дощ, який до вечора послабшає. На стовпчиках термометрів +19С°.

В Україні також місцями дощі з грозами. Температура підніметься до +26С°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%