News

Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7

today05/18/2023 10

Background
share close

CВІЖІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ  05/18/23

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Fresh Daily News in Ukrainian | URC Radio

Cлухати Новини (4:54 хв)

  • cover play_arrow

    Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7 URC Radio News

Політика

Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7

Президент Володимир Зеленський може відвідати саміт G7 у Хіросімі, який почався у четвер, якщо дозволить ситуація на полі бою, повідомив  заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.  За його словами президент обов’язково візьме участь у саміті, хоча ще не відомо, в якому форматі. Хіросіма, де лідери багатих демократичних країн світу зберуться на саміт є символічним містом, що нагадує про трагедію війни. Саміт прагнутиме подолати низку викликів, включаючи вторгнення Росії в Україну та зростання напруженості в Азії.

Cвіт

У Пентагоні не проти передачі F-16 Україні іншими країнами

Представники Пентагону заявили, що не будуть заперечувати проти передачі винищувачів F-16 Україні третіми країнами. Про це сказав Politico неназваний представник американського міноборони. Видання зазначає, що хоча Білий дім неодноразово відкидав можливість відправлення F-16, він ніколи не виключав схвалення їхньої передачі третьою країною. Провідні союзники США дають зрозуміти, що саме від рішень Вашингтона залежатиме можливість надання Україні літаків-винищувачів F-16, про потребу яких наполегливо заявляє Київ, передає Голос Америки.

Війна Росії роти України

В Україні знову почастішали повітряні тривогиросійський ракетний терор триває

Вночі 18 травня у більшості областей України була оголошена повітряна тривога, Росія здійснила чергову атаку. У низці областей, а також у Києві пролунали вибухи. Для столиці ця повітряна атака стала дев’ятою з початку травня.  Загалом Сили оборони за ніч збили 29 з 30 ракет. Є влучання в промисловий об’єкт є в Одеській області (одна людина загинула, двоє поранені) та в інфраструктурний об’єкт — у Хмельницькій. Попри успішний результат роботи української ППО, на жаль, уламки ракет падають на землю, житлові будинки, спричиняючи пожежі і завдаючи шкоди людям, повідомили у Повітряних силах.

США, Ілліной, Чикаго

У США перший штат заборонив TikTok

Штат Монтана у США став першим у країні, який заборонив китайську платформу TikTok від компанії ByteDance, повідомляє Reuters. Відповідний закон у середу підписав губернатор Монтани Ґреґ Джанфорте. Таким чином у штаті хочуть захистити жителів від ймовірного збору даних з боку Китаю. Компаніям Google і Apple буде заборонено пропонувати TikTok у своїх магазинах на території штату, але не накладатиме жодних санкцій на осіб, які користуються застосунком. Заборона набуде чинності 1 січня 2024 року.

Соціум

Сьогодні в Україні відзначають День вишиванки

Сьогодні, в Україні відзначають День вишиванки. Українці публікують у соцмережах фото у традиційних українських сорочках. Символ України та культурна спадщина українського народу, набула нових важливих смислів після військової агресії Росії проти України. Президент Володимир Зеленський сьогодні одягнув особливу вишиванку – кольору хакі з орнаментами, що символізують єдність українського та кримськотатарського народів. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний назвав військовий піксель на сьогодні українською вишиванкою.

Мистецтво, культура, шоу-бізнес

За версією The Guardian пісня Джамали на “Євробаченні” у трійці найкращих

Британське видання The Guardian проаналізувало всі пісні-переможці “Євробачення” та склало рейтинг, у якому українська співачка Джамала, опинилась на третьому місці з піснею “1944”. Перше місце в рейтингу найкращих посідає пісня “Waterloo” шведського гурту ABBA. На другому місці розташувалася пісня “Poupée de Cire, Poupée de Son” від французької співачки Франс Галль.  Також у списку й інші переможці від України на конкурсі. Руслана та її “Wild Dances” опинились на 14 місці, а минулорічні переможці Kalush Orchestra зі “Stefania” стали 24.

Погода

У четвер, 18 травня, у Чикаго хмари, якщо і з’являться на небі, то не надовго. Без опадів. На стовпчиках термометрів від + 20 до +23 С°.

В Україні на заході короткочасні дощі, місцями грози. Вдень +22-27°.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

Written by: URC Radio News

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ABOUT

URC Radio – It’s a modern Ukrainian Online Radio in Chicago. The best, fresh, trendy pop, folk, of course, “Ukrainian classic” and modern and unforgettable international music hits! Exclusive news from Ukraine, Local Chicago News in the Ukrainian language, interesting radio-show, rubrics & programs. We are on AIR – 24/7

DOWNLOAD APPS
0%